Dagbesteding

Zorgboerderij "de Veldmuis" biedt sinds 2004 dagbesteding aan mensen met een beperking.
Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met Sherpa en Boer&Zorg

Wij bieden vele vormen van dagbesteding aan: werken met de dieren, werken in de horeca, werken in de moes(tuin), en houtbewerking. Hier maken wij woonaccessoires, decoraties voor binnen en buiten die de mensen bij ons kunnen kopen en/of bestellen.

De visie en doelstelling van ons is:
Het doel:
Mensen met een (verstandelijke) beperking een zo normaal mogelijke werkplek in de maatschappij aan te bieden. met daarnaast de nodige begeleiding die iedere hulpboer individueel vraagt. Wij willen de hulpboeren leren wat de verschillende vaardigheden op het gebied van boerderijwerkzaamheden zijn en proberen die samen te onderhouden. Tevens hebben we als doel; een goede werkhouding aan te leren, mits deze past bij de mate van de (verstandelijke) beperking.

Doelstelling:
Zinvolle en plezierige dagbesteding bieden, het ontwikkelen van een werkhouding, het leren van vaardigheden en samenwerking. Het (uiteindelijk) zelfstandig uitvoeren van werkopdrachten en het dragen van verantwoordelijkheid.

Visie:
mensen met een beperking een zinvolle, plezierige, verijkende invulling van de dag te geven. Het gevoel geven dat hij/zij belangrijk is voor het geen waar hij/zij voor staat.